Puuttuuko hammas? Vaivaako hankala irtoproteesi? Lue lisää ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Pelottaako hammaslääkäri? Et ole yksin.

Jos hammaslääkärissä käynti tuntuu pelottavalta, et ole yksin. Noin puolet suomalaisista kokee pelkoa hammaslääkärikäyntejä kohtaan, ja jopa kymmenesosa jättää hammaslääkärikäynnin väliin pelon takia. Me Hohteella haluamme tehdä käynnistäsi mahdollisimman miellyttävän ja stressittömän. Kerrothan pelostasi jo aikaa varatessasi tai viimeistään, kun saavut vastaanotolle.

Miksi hammaslääkäri pelottaa?

Pelon taustalla voi olla aikaisemmat kivuliaat tai epämiellyttävät kokemukset hammashoidosta. Myös kontrollin menettämisen pelko tai häpeä hoitamattomista hampaista voivat olla syynä. Pelko voi muodostua noidankehäksi: mitä kauemmin pelko estää hammaslääkärikäyntejä, sitä vaikeammalta ajan varaaminen tuntuu. Monesti pelolle ei ole yhtä selkeää syytä, eikä sen ilmaisemiseen tarvita erityisiä perusteluja.

Miten hammaslääkäripelkoa voi lievittää?

Pelon lievittämisessä luottamuksellinen suhde hammaslääkärin tai hoitohenkilökunnan kanssa on avainasemassa. Pelosta kertominen ei ole häpeällistä, ja keskustelemalla hoitavan henkilön kanssa voit löytää juuri sinulle sopivia keinoja pelon helpottamiseksi.

Rauhallinen työskentely ja toimenpiteiden selkeä selostaminen lisäävät hallinnan tunnetta. Voit sopia hammaslääkärin kanssa esimerkiksi käsimerkistä, jolla voit pyytää taukoa toimenpiteen aikana. Tämä auttaa pitämään tilanteen hallinnassa ja varmistaa, että hoito etenee sopivassa tahdissa.

Mitä tehdä, jos kipu pelottaa?

Kivun pelko on yksi yleisimmistä syistä hammaslääkäripelkoon. Hohteella teemme kaikkemme, jotta toimenpiteet olisivat mahdollisimman kivuttomia. Nykyiset puudutukset toimivat hyvin, joten kipua ei tarvitse pelätä. Jos puudutuspistos jännittää, voidaan alue ensin puuduttaa limakalvojen pintapuudutuksella, mikä tekee itse pistoksesta lähes huomaamattoman.

Rauhoittava esilääkitys

Pelon lievittämiseen voidaan käyttää rauhoittavaa esilääkitystä, josta sovitaan hammaslääkärin kanssa ennen toimenpidettä. Vaikeissa hammashoitotapauksissa voidaan hoito toteuttaa nukutuksessa.
Lue lisää nukutushoidosta.

 

Hoito pelkopotilaille

Hohteella työskentelee useita hammaslääkäreitä, jotka ovat perehtyneet erityisesti pelkopotilaiden hoitoon. Tavoitteenamme on tarjota aina turvallinen ja mukava hoitokokemus myös niille, joita hammaslääkärikäynnit jännittävät. Tule vastaanotollemme, jossa voimme yhdessä keskustella peloistasi ja hoitaa hampaasi sinun ehdoillasi. Varaa aika hammaslääkärille OmaHohteesta tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikaltasi.

Lue lisää:

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus