25 € etuseteli hammashoitoon? Tutustu OmaHohteen etuihin

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Päivitetty: 24.03.2025

Lasten hammashoito

Lapsen suun terveys edellyttää säännöllistä hoitoa sekä käyntejä hammaslääkärillä ja suuhygienistillä. Lasten hammashoidon tarkoituksena on ehkäistä hampaiden reikiintymistä, tunnistaa purentaongelmat, ohjata hyvien suuhygieniatottumusten omaksumisessa.

Lasten ja nuorten hammashoitopalvelut

Lasten ja nuorten hammashoitopalveluihin ovat muun muassa hammastarkastukset, oikomishoito, hammastapaturmien hoito sekä erikoishammaslääkärin palvelut.

  • Hammaslääkärimme ja suuhygienistimme huolehtivat lapsista ja nuorista lempeästi, jotta käynnit sujuisivat ilman jännitystä.
  • Säännölliset hammastarkastukset ovat suositeltavia, jotta mahdolliset kehityshäiriöt havaitaan ajoissa.

Miksi hampaiden hoito jo lapsena on tärkeää?

Kun hampaista huolehditaan jo lapsena, niiden hyvä hoito on helpompaa myös aikuisena. Esimerkiksi terveet maitohampaat vähentävät pysyvien hampaiden reikiintymisen riskiä lapsen kasvaessa. Säännölliset hammastarkastukset ovat olennainen osa lapsen terveyden ylläpitoa. Niiden avulla mahdolliset kehityshäiriöt voidaan havaita ajoissa ja tarvittaessa hoitaa, esimerkiksi oikomishoidolla. Varhainen puuttuminen on hyödyllistä, sillä hoito voidaan tällöin toteuttaa usein nopeammin, kivuttomammin ja kustannustehokkaammin. Tarvittaessa hoidamme myös vaikeampia hammasongelmia, ja toimenpiteet voidaan tehdä nukutuksessa.

 

 

Huolehditaan lasten suun terveydestä jo varhain – näin hammaslääkärikäynnit sujuvat huolettomammin myös aikuisena!

VARAA AIKA 

 

Usein kysytyt kysymykset

Miten estää lapsen hampaan reikiintyminen?

 

Lapsen hampaiden reikiintymisen ehkäisyssä noudatetaan samoja perusperiaatteita kuin aikuisilla; terveellisellä ruokavaliolla ja huolellinen omahoidolla. Mitä myöhemmin lapsi alkaa syödä makeisia, sitä pienempi on kariesriskin todennäköisyys. Yksi reikien synnyn taustalla on mutans-streptokokki-bakteeri, jonka lapsi usein saa vanhemmiltaan. Tartuntoja voi ehkäistä muun muassa vanhempien hyvällä suuhygienialla.

Voiko reikiintyneitä maitohampaita hoitaa?

 

Hampaiden reikiintymiseen vaikuttaa useita tekijöitä, joista tärkeimmät ovat ravitsemus, hampaiden harjaaminen ja fluorin saanti. Jo syntyneitä vaurioita maitohampaissa voidaan hoitaa kaikenikäisillä lapsilla.

Milloin lapsen hampaiden harjaus kannattaa aloittaa?

 

Lapsen hampaiden harjaus tulisi aloittaa, kun ensimmäinen hammas puhkeaa. Monet lapset nauttivat myös siitä, että heidän hampaatonta suutaan harjataan pehmeällä harjalla. Lapsi voi alkaa itse pestä hampaitaan noin 3-vuotiaana, mutta vastuu hampaiden puhdistamisesta kuuluu edelleen vanhemmalle.

Säännöllinen hampaiden peseminen kannattaa ottaa tavaksi mahdollisimman varhain. Vanhempien esimerkki on tärkeä, sillä pienet lapset mielellään matkimaan vanhempien ja isompien sisarusten toimia.

Itse itsenäisesti hampaiden harjauksen voi aloittaa noin 10-vuotiaana. Koska hampaiden huolellinen puhdistaminen kaikilta pinnoilta vaatii tarkkuutta, harjaus on vaativa tehtävä. Kun lapsi osaa kirjoittaa, hänen motoriikkansa riittää myös hampaiden pesuun. Aikuisen on kuitenkin tärkeää tarkistaa harjaustulos säännöllisesti.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus