Kalvo-oikominen
Perinteisessä oikomisessa hampaiden pinnalle kiinnitetään metalliset kaaret. Joskus metallikaaret koetaan liian näkyviksi ja vaikeasti puhdistettaviksi. Kalvo-oikominen on helppo ja huomaamaton tapa oikoa hampaat. Kalvo-oikominen sopii erityisen hyvin oikomishoitomenetelmänä aikuisille pienten asentovirheiden korjaamiseen.
MITEN KALVO-OIKOMINEN SUORITETAAN?
Oikomishoidon suorittaa siihen perehtynyt hammaslääkäri, joka suunnittelee hampaiden päälle läpinäkyvän ja huomaamattoman kalvon. Hampaisto skannataan digitaalisesti ja tämän perusteella tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma, jonka vaiheita seuraten päästään toivottuun lopputulokseen.
Oikomishoidon aikana kalvoja tulee käyttää jatkuvasti. Käytännössä kalvot otetaan pois vain ruokailun ja puhdistuksen ajaksi. Hoito kestää yleensä 4-18 kuukautta, lähtökohdasta ja halutusta lopputuloksesta riippuen.
Varaa aika oikomishoidon konsultaatioon puhelimitse tai omahohde.fi.
Sopivan oikomishoitomenetelmän valinta
Oikomishoidon menetelmä, kesto ja hinta riippuvat aina henkilöstä. Oikomismenetelmä valitaan mm. asiakkaan iän ja purennan kehitysasteen perusteella, ja oikomisen kesto riippuu purentavirheen vaikeudesta ja laajuudesta. Usein aktiivisen hoitovaiheen kesto on 1–2 vuotta, ja sitä seuraa ylläpitovaihe, jotta siirretyt hampaat eivät palaudu takaisin.
Oikomishoito aloitetaan oikomishoidon erikoishammaslääkärin konsultaatiossa, jossa arvioidaan hoidon tarve ja kesto. Konsultaatiossa saat aina myös kustannusarvion hoidollesi. Hoidon kustannus riippuu purentavirheen vaikeudesta ja hoitomenetelmän valinnasta.
Oikomishoito yhteistyössä eri alojen erikoishammaslääkäreiden kanssa
Toisinaan oikomishoito voi vaatia myös muiden alojen erikoishammaslääkäreiden osaamista. Joskus purentavirheen korjaamiseksi voidaan tarvita leukojen muokkaamista kirurgisesti. Tällaisessa tapauksessa oikomishoito suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä suu- ja leukakirurgiaan erikoistuneen hammaslääkärin kanssa.
Oikomishoidon aikana suun hyvinvointi on tavallistakin tärkeämpää, ja säännöllinen hampaiden hoidattaminen suuhygienistillä ja hammaslääkärillä kannattaa.
Oikomishoitoa voidaan tarvita myös muun hammashoidon yhteydessä. Esimerkiksi puuttuvien tai menetettyjen hampaiden korvaaminen vaatii toisinaan oikomishoitoa ennen proteettista korjaamista. Tällöin korjataan kallistuneiden hampaiden asentoja tai siirretään hampaita parempiin asentoihin, jotta proteettinen hoito voidaan toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Hoidon suunnittelu näissä tapauksissa tehdään yhdessä protetiikan erikoishammaslääkärin kanssa.
Hohteelta saat kaiken tarvitsemasi palvelun oikomishoidon aikana, sillä vastaanotollamme työskentelee kattava joukko eri alojen asiantuntijoita suu- ja leukakirurgeista parodontologian erikoishammaslääkäreihin.
Varaa aika oikomishoidon konsultaatioon OmaHohteesta tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikalta.