25 € etuseteli hammashoitoon? Tutustu OmaHohteen etuihin

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×
Hohde palvelu

Päivitetty 26.3.2025

Suu- ja leukakirurgia

Suu- ja leukakirurgia on sekä lääketieteen että hammaslääketieteen erikoisala, joka keskittyy purentaelimen ja siihen liittyvien kudosten sairauksien, tapaturmien ja muiden ongelmien tutkimukseen sekä kirurgiseen hoitoon. Ennen mahdollista toimenpidettä suositellaan suun terveydentilan arviointia hammastarkastuksessa.

Tähän erikoisalaan kuuluvat muun muassa hampaiden kirurgiset poistot, hammas- ja leukaluumurtumien hoito, kasvojen alueen ortopedia sekä suun alueen kasvainten leikkaushoidot. Lisäksi suu- ja leukakirurgia kattaa erilaisten infektioiden sekä synnynnäisten tai kehityksellisten poikkeavuuksien kirurgisen hoidon.

VARAA AIKA KONSULTAATIOON

Yleisimpiä suu- ja leukakirurgisia toimenpiteitä

Suu- ja leukakirurgia on tärkeä osa suun terveydenhoitoa, ja sen avulla voidaan hoitaa monenlaisia hammas- ja leukaperäisiä vaivoja. Hammas Hohteella tarjoamme kattavat suu- ja leukakirurgiset palvelut asiantuntevassa ja turvallisessa ympäristössä. Suukirurgiset toimenpiteet ovat useimmiten lyhytkestoisia ja tehdään paikallispuudutuksessa, mutta tarvittaessa toimenpiteitä voidaan toteuttaa myös lääkerentoutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää:
nukutushammashoidosta

Suoritamme monipuolisesti erilaisia suu- ja leukakirurgisia hoitoja, joihin kuuluvat muun muassa:

  • Tavalliset ja vaativat hampaan poistot
  • Viisaudenhampaiden leikkaukselliset poistot
  • Keinojuurioperaatiot
  • Hampaan juurenpään leikkaukset
  • Pienten hyvälaatuisten kasvainten ja leukakystien poistot
  • Suun limakalvomuutosten koepalat ja hoito
  • Luunsiirteet ja leukojen rakennetta tukevat leikkaukset

Suukirurgiseen hoitoon hakeutuminen

Suu- ja leukakirurgisia toimenpiteitä voivat tehdä sekä yleishammaslääkärit että erikoishammaslääkärit. Voit varata ajan yleishammaslääkärille, joka arvioi hoidon tarpeellisuuden ja kiireellisyyden. Mikäli tarvitaan erikoishammaslääkärin asiantuntemusta, yleishammaslääkäri ohjaa sinut eteenpäin suu- ja leukakirurgille.

Joissain tapauksissa kirurgisen hoidon tarve havaitaan hammastarkastuksessa esimerkiksi, jos limakalvoilla on poikkeavia muutoksia tai hampaiden asento vaatii kirurgista toimenpidettä. Tällöin saat tarvittaessa lähetteen erikoishammaslääkärille jatkotutkimuksiin ja hoidon suunnitteluun.

Hoitosuunnitelma yhdessä asiantuntijan kanssa

Ennen kirurgista toimenpidettä suu- ja leukakirurgi laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman yhdessä potilaan kanssa. Suunnitelmassa huomioidaan toimenpiteen tarpeellisuus, käytettävät menetelmät ja mahdolliset vaihtoehdot. Näin varmistamme turvallisen ja sujuvan hoitoprosessin.

Toipuminen ja jälkihoito

Useimmista suu- ja leukakirurgisista toimenpiteistä toipuu muutamassa päivässä. Esimerkiksi viisaudenhampaan poiston jälkeen suun alueella saattaa esiintyä turvotusta ja kipua, mutta asianmukainen kotihoito ja hammaslääkärin antamat ohjeet auttavat paranemisessa.

Hammasimplantin asennuksen tai laajemman leikkauksen jälkeen toipumisaika voi olla pidempi, ja hoidon etenemistä seurataan säännöllisillä kontrollikäynneillä. Tarvittaessa saatamme käyttää uusimpia teknologioita, kuten digitaalista röntgenkuvausta ja 3D-suunnittelua, varmistaaksemme hoidon parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Varaa aika hammastarkastukseen

Jos tarvitset suu- tai leukakirurgista hoitoa tai haluat arvioituttaa suun terveyttäsi, varaa aika vastaanotolle. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen hoitoratkaisun.

Varaa aika oikomishoidon konsultaatioon OmaHohteesta tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikalta.

 

Usein kysytyt kysymykset

Mitä suu- ja leukakirurgi tekee?

 

Suu- ja leukakirurgi on erikoishammaslääkäri, joka tutkii ja hoitaa leuan alueen tapaturmia, sairauksia ja kehityshäiriöitä. Suorittaa vaativat hampaiden poistot, hammasimplanttien asentamisen, hampaan juurenpään leikkaukset (resektiot) sekä leukojen alueen luunsiirteet.

Milloin hammas täytyy poistaa?

 

Joskus hammas voi olla niin huonossa kunnossa, ettei sitä voida enää pelastaa. Tällöin hammaslääkäri saattaa päättää poistaa hampaan. Hampaan poisto voi olla tarpeen esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Hammas on pahasti reikiintynyt.

  • Hampaaseen liittyy vaikea ientulehdus tai juurenkärjen tulehdus.

  • Hampaan juuri on murtunut tai halki.

  • Juurihoito ei ole onnistunut.

  • Hammas on lohjennut kokonaan tai hajonnut useiksi osiksi niin, ettei sitä voida enää paikata.

Milloin viisaudenhammas pitää poistaa leikkaamalla?

 

Viisaudenhampaan poisto tehdään leikkauksella, jos hammas on luun sisällä tai ei ole vielä täysin puhjennut, eli se on osittain ikenen peitossa.

Poistoon voidaan päätyä esimerkiksi silloin, kun viisaudenhampaalle ei ole tarpeeksi tilaa puhjeta, se aiheuttaa oireita tai sen ympärillä oleva ien on tulehtunut. Osittain puhjennut viisaudenhammas on altis tulehduksille ja reikiintymiselle.

Ennen leikkausta otetaan röntgenkuva, josta voidaan arvioida viisaudenhampaan asento ja juurten rakenne.

Toimenpiteen aikana poistettava alue puudutetaan, minkä jälkeen limakalvo avataan. Jos hammasta ympäröivä luu peittää hampaan näkyvyyden tai hammas täytyy poistaa pienemmissä osissa, saatetaan käyttää poraa.

Leikkaushaava suljetaan ompeleilla, jotka yleensä poistetaan noin viikon kuluttua. Saat myös selkeät ohjeet kotihoitoa ja toipumista varten.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus